Директорка музею «Територія Терору» долучилась до журі міжнародної музейної премії Živa Award

Премія «Жива» (Živa Award) вручається кращим музейним установам зі слов’янських країн. Вперше з часів заснування премії до участі в конкурсі не допустили музеї з рф, а також вперше в журі представлена Україна, в особі директорки Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» Ольги Гончар.

 

«Цього року вперше в історії конкурсу до журі та до участі у відборі не будуть допущені музеї та представники країни-окупанта росії. Закликаю музейників з України розповідати про свою роботу до 24 лютого і, особливо, акцентувати на своїй діяльності після 24 лютого й до нині, в умовах російської військової агресії проти України. «Територія терору» не буде брати участь у конкурсі через конфлікт інтересів, але я запрошую до участі усі інші музеї», – розповіла директорка «Території Терору» Ольга Гончар.

 

Премією «Жива» з 2014 року відзначають найкращий музей та найкращий об’єкт спадщини у слов’янських країнах для популяризації експериментів, проєктів, практик у музейній сфері цих країн. Премія заснована за ініціативою експертної проектної групи з країн-учасниць Форуму слов’янських культур.

 

Відбір на Премію триватиме до 28 лютого 2023 року. Для участі необхідно заповнити онлайн-форму та надіслати стислий набір матеріалів, фото та відео.