Виставка “Була висока трава” про людей, що постраждали від націонал-соціалізму. Виставка створена за підтримки німецького фонду “Пам’ять, відповідальність і майбутнє” (EVZ). Відкриття виставки відбулося 15 грудня 2020 року.

 

 

На плакатах представлені фотографії і історії 28 людей, які були в концтаборах, гетто, на примусовій роботі в гітлерівській Німеччині або на окупованій вермахтом території, які постраждалі від геноциду ромів.

Ці трагічні історії належать людям, які й досі живуть серед нас, але про життя яких ми знаємо дуже мало. Більшість із них впродовж життя мусили мовчати про своє минуле – в Радянському Союзі їх вважали зрадниками. Вони не змогли отримати омріяну освіту і роботу. Більшість із них постраждали не лише від нацизму, але й від сталінізму.

Виставка намагається навести фокус на цих людей, наших сучасників, збагатити наше життя їхнім життєвим і історичним досвідом, поставити питання: як вони живуть, що вони думають про минуле и про теперішнє і чим їхній досвід важливий для нас сьогодні?